FDM Print Group – Laureaat Voka Charter Duurzaam Ondernemen

VOKA Charter Duurzaam Ondernemen

Duurzaam ondernemen is vandaag belangrijker dan ooit. FDM Print Group beseft dit ook heel goed. De groep is al een tijdje bezig met duurzame acties te ondernemen. Echter kreeg dit in 2020 een grote stroomversnelling door het VOKA Charter voor duurzaam ondernemen.
Als één samenwerkend team zij wij dan ook heel trots om onze best practice acties met jullie te delen. 

Duurzaam is de toekomst

Ook in de Print & Sign sector is duurzaamheid een veel besproken term. FDM Print Group begon dit dan ook sinds enkele jaren toe te passen in de praktijk.

In 2020 werd de groep dan ook trotse deelnemer van het VOKA Charter voor Duurzaam Ondernemen. Door deze deelname kregen de sustainable acties dan ook een stroomversnelling.

Laureaat Voka Charter Duurzaam Ondernemen cyclus 2021 - 2020!

Op 6 mei 2021 werd er unaniem beslist dat de acties die FDM Print Group in 2020 heeft ondernomen beloond mogen worden met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen. 
Met trots delen wij u dan ook mee dat wij geslaagd zijn en ons officieel Laureaat mogen noemen. 

FDM Print Group is gespecialiseerd in het printen van uw visuele communicatie en marketing. Dagelijks worden er ongeveer 10.000 m2 gepersonaliseerde reclametoepassingen lokaal geproduceerd voor binnen- en buitenland.
Door de in-house productie is er een hoge productiecapaciteit en kan er een next-day-delivery gegarandeerd worden binnen België.

PVC-vrije materialen in de gehele productie

De meest impressionante actie van 2020 is het gebruik van PVC-vrije materialen in de gehele productie.
Als één van de weinigen kan je bij FDM Print Group (via de webshop reclameonline.be) kiezen voor PVC-vrije materialen voor vlaggen, spandoeken, panelen, stickers, displays en meer.
De standaard grondstoffen worden vervangen door duurzame oplossingen (PVC-vrij, gerecycleerd karton, polyester, …).

Ook voor reclame op maat via Publi-FDM en op de buitenlandse webshop (Printingstore.eu) kunnen deze ecologische alternatieven gekozen worden.

Als aanvulling op deze actie werden er zonnepanelen ingezet die groene stroom leveren aan de gehele productie. Hoeveel van deze stroom, waar en voor wat ze gebruikt worden kan ook bijgehouden worden via een app.  

Het gebruik van duurzame alternatieven in combinatie met groene stroom zorgen dan ook voor een 100% duurzame print.

2020 was nog maar de start

De deelname aan het charter is voor FDM Print Group nog maar het begin van het sustainability verhaal. De groep brainstormt dagelijks over hoe ze de productie nog meer kunnen verduurzamen en hoe ze kunnen bijdragen aan alle SDG’s.

We zijn heel enthousiast om het sustainability verhaal binnen FDM Print Group sterker te maken. Onze acties voor 2021 liggen reeds op tafel en we kunnen niet wachten om deze verder uit te werken.

InTERessant?

Heeft u interesse in de producten of diensten die u in deze blog gezien heeft?
Stuur via deze weg uw vragen of opmerkingen door en wij nemen spoedig met u contact op.