Hoe ga jij ervoor zorgen dat potentiële klanten jouw product uniek vinden?

Aanzetten tot kopen
met duurzame displays

Bij de ontwikkeling van nieuwe producten is het belangrijk om de juiste manier te vinden om jouw product eruit te laten springen. De vraag is, hoe ga je ervoor zorgen dat potentiële klanten jouw product uniek vinden? 

In deze blog vind je enkele tips om jouw product in de spotlight te zetten met behulp van duurzame displays!

De producten die jij op de markt brengt, worden aangekocht door mensen. Het is dan ook van groot belang dat je deze ‘human touch’ niet gaat verliezen bij het promoten van je producten. 

Elk mogelijk product op de markt kan in verschillende categorieën opgedeeld worden. In welke categorie deze ook behoren, jouw producten zijn ontworpen om een probleem op te lossen die jouw doelgroep heeft. De specifieke behoefte/oplossing die een bepaald merk of product vervult, kan in de branding liggen.

De verpakking van je product zal je branding gaan bepalen. Hoe jij jouw product gaat verpakken en presenteren zal potentiële klanten al dan niet aanspreken. De verpakking is een eerste impressie van je product. Een verpakking kan potentiële klanten tonen dat jouw product een ervaring is, een mooi design heeft, een ecologische focus heeft en zoveel meer. 

Door zowel het product als de verpakking uniek te maken en te onderscheiden zal jouw merk/product echt gaan opvallen. Wat je ook anders hebt gedaan, benadruk dat in je branding. Consumenten met een probleem dat jouw product oplost, zullen zien hoe jouw product zich onderscheidt van de rest.

 

Soms vergeten we dat consumenten niet van bedrijven kopen. Ze kopen van mensen. Het verschil tussen jouw product en het product van jouw concurrenten is hoe het product en het merk persoonlijkheid en karakter bevatten.

Bouw persoonlijkheid en vertrouwen via onder meer de verpakking of branding van uw product. Jouw product zichtbaar  maken via de verpakking kan een voorbeeld zijn. Als consumenten het product zelf zien, kunnen ze erop vertrouwen dat het goed gemaakt is en hun behoeften zal oplossen. Een mooie afbeelding op de verpakking kan dan weer een ander voorbeeld zijn. Nog een andere optie is om een simplistisch ontwerp te gebruiken die het product en merk voor zichzelf laten spreken. 

Jouw product is uniek omdat het oplossingen of functionaliteiten biedt die het concurrerende product niet doet. Wat het ook is dat jouw product differentieert van de concurrentie, SPEEL HIEROP IN! 

Identificeer wat werkt voor uw merk en product en bouw hierop verder. Wat stimuleert conversies en aankopen? Is het uw prijs? De verpakking?  De kwaliteit van uw product? Of iets anders? Wat het ook is waardoor jouw producten op de kassa staan, dat is waar je jouw marketing en communicatie verder op moet focussen. 

Benadruk uw unieke en sterke punten in het ontwerp van jouw product verpakkingen en de winkeldisplays. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden bij het kiezen van de juiste display. Hier hou je best rekening met de functie van je display, de locatie in de winkel en je budget. 

Hier kan je alvast enkele mogelijkheden terugvinden. 

Image 5

Naast netwerken en relaties opbouwen via digitale platformen (zoals social media) kan je ook POP-communicatie gaan inzetten in winkels. Met displays in de winkel kunt u uw klanten in de winkel bereiken wanneer zij klaar zijn om te kopen. Deze displays zorgen voor herkenbaarheid en bouwen voort op uw bestaande relaties door uw product sterker aanwezig te maken in de winkel.

Doordat consumenten u reeds kennen door netwerken en sociale media kanalen, zorgen displays voor die laatste ‘push’ die nodig is om aan te zetten tot kopen.

Daarnaast kan de juiste display ook uw product introduceren bij nieuwe potentiële consumenten.

Je kan jouw product nog meer onderscheiden van de concurrentie door een sterke missie en visie statement. Duurzaam is bijvoorbeeld de nieuwe standaard voor heel wat producten. Consumenten gaan dan ook bewust op zoek naar duurzame alternatieven.

Het gebruik van recycleerbare verpakkingen en duurzame aspecten maken die missie en visie geloofwaardig en tastbaar. Consumenten die in duurzaamheid geloven en hiernaar op zoek zijn, zullen zich met uw product verbinden wanneer ze het recyclingsymbool terugvinden op uw branding. 

Verder is het ook belangrijk jouw doelgroep goed te kennen bij het uitwerken van een ontwerp voor displays. Kies de juiste kleuren, afbeeldingen en teksten die jouw doelgroep het meeste zullen aanspreken. 

De verpakking is een van de meest effectieve manieren om uw product te laten opvallen in de winkelrekken. Dit in combinatie met de juiste displays zorgt gegarandeerd voor hogere sales! 

Gebruik bijvoorbeeld eerder eenvoudige ontwerpen met een krachtige boodschap. Felle kleuren kunnen de aandacht afleiden van het product zelf. Ingewikkelde ontwerpen, onleesbare lettertypes, … zijn vaak ook moeilijk te begrijpen en kunnen ervoor zorgen consumenten geen verdere aandacht besteden aan te complexe teksten en beelden. Een eenvoudig ontwerp is opvallend en aantrekkelijk.

De beste ontwerpen voor product verpakkingen benadrukken eerder het product in plaats van irrelevante aspecten te gaan gebruiken. 

Communiceer via de verpakking en zorg ervoor dat uw boodschap snel duidelijk is. De boodschap en het grafische ontwerp van de verpakking moeten precies aangeven hoe het product gebruikt moet worden en waarom klanten het nodig zouden kunnen hebben. 

Zichtbaar, efficiënt en aanzetten tot sales. Hier komt een display goed van pas. De display zal helpen om datgene te communiceren dat een verpakking alleen niet kan. 

Door regelmatig uw displays te veranderen zal je jouw merk en product zichtbaarheid ook vergroten. Door de steeds terugkerende elementen zoals logo, huisstijl kleuren, lettertype, etc. zullen consumenten jou steeds beter gaan herkennen. 

Verschillende thema’s afhankelijk van de marketingcampagne kan zorgen voor hogere sales. Door de juiste boodschap en afbeeldingen te gebruiken op het juiste moment zullen consumenten meer overtuigd en aangezet worden tot kopen. 

Bij FDM Print Group kan u terecht voor displays op maat gemaakt uit duurzaam karton. 

Onze displays kan u terugvinden via onze webshop reclameonline.be. Hier zijn reeds een aantal displays toegevoegd. 

Heeft u een idee maar kan u het juiste ontwerp niet terugvinden? Stuur ons gerust een mailtje met uw idee en wij werken dit verder uit! 

Elke kleur, grootte en boodschap zijn mogelijk. Wij helpen u conversies om te zetten in sales! 

Onze in-house ontwerper en productie geeft ons de controle over uw producten en zo kunnen we ook de hoogste kwaliteit garanderen. 

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

InTERessant?

Heeft u interesse in de producten of diensten die u in deze blog gezien heeft?
Stuur via deze weg uw vragen of opmerkingen door en wij nemen spoedig met u contact op.